TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA SUPAYA NAMPAK GOJES MACAM AMYRA ROSLI

Cantik Sihat Dengan Shaklee

TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA SUPAYA NAMPAK GOJES MACAM AMYRA ROSLI

August 15, 2015 Uncategorized 0
Assalamualaikum!
Hanya gambar hiasan 🙂
Hai! Nak share tips penjagaan kulit paling asas sekali dengan korang. Walaupun korang semua dah handal jaga kulit masing masing, tapi kak aish tetap nak kongsikan jugak. Muahaha. Sebab lain orang maybe lain caranya. Lagi pun tak salah berkongsi kan? Jadi mana yang sesuai tu, boleh la diamalkan. Mungkin boleh bantu uols remaja remaja yang meningkat baligh ni untuk dapatkan kulit yang cantik dan gojes macam Amyra Rosli pelakon comel lote Cik Bunga dan Cik sombong. hehe
Langkah paling basic untuk dapatkan kulit yang bersih dan cantik : 
1. Cuci muka pagi dan sebelum tidur
2. Pakai toner selepas cuci muka
3. Pakai pelembab@moistriser selepas sapu toner
4. Sapu sunblock jika kerap outdoor
5. Apply makeup remover yang tidak mengeringkan kulit untuk cuci saki baki compact powder atau sisa makeup. 
So apa yang kena ada dalam beg toiletries aku sekarang adalah :
1. Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite
2. Soothing Radiance Whitening Softener (toner)
3. Daily Defense Whitening Essence (moistriser)
4. Ultimate Protection Whitening Lotion (protect kulit dari sinar UV)
5. Makeup Remover (sental kotoran pada kulit muka)
Aku
ingat lagi mula mula dulu, aku beli pencuci muka dulu. Sebab nak tahu
serasi ke tak serasi Nutriwhite ni. Aku pun picit la besar duit seposen.
Bagi aku tu dah cukup sikit la sebab selama ni aku pakai pencuci muka
jenama lain, letak banyak baru berbuih. Tapi bila aku cuci muka masa tu,
mak aih. Banyak sangat buih dia. Pencuci muka nutriwhite ni rupanya
kena letak sikitttt je pada hujung hujung jari. Sebab dia macam pencuci
muka yang sangat pekat. Tak perlu pakai banyak. Best sangat. 
TIPS CUCI MUKA 
Tips untuk
pencuci muka, make sure lepas cuci muka, muka tak terasa kering dan
tegang. Tu maknanya tak sesuai. Sebab sabun tu dah menghakis minyak
semulajadi kulit kita. Tapi masa aku pakai nutriwhite tu, alhamdulillah
tak tegang pun kulit. Lembab je rasa. Bersih toksah cakap la. Best gile!
Lepas
tu, slowly aku cuba lengkapkan set kulit ni. Beli pulak toner,
moistriser, makeup remover. Cuma sunblock je aku tak beli sebab aku
jarang outdoor. Duduk office sampai petang. Sampai umah pun dah gelap.
Rindu matahari tau! haha. So lengkap la sudah set kulit Nutriwhite aku
harini. Aku memang taknak beralih pada skincare lain. Sebab? 
NUTRIWHITE
NI BEBAS PARABEN
, aku pernah sharekan dengan korang apa itu paraben
dalam entry ni. KLIK SINI. Bahaya paraben ni. Boleh buatkan kanser
payudara. Ada banyak produk kulit kat pasaran sekarang yang ada
kandungan paraben. Eeee takmo!Oklah. Gudluck girls! 
Dapatkan produk skincare Nutriwhite dengan cara klik button di bawah untuk dapatkan maklumat lebih lanjut. 🙂

https://almaricantik.com/2015/06/07/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *