Tag: vivix seremban

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Kenali PCOS Yang Jadi Punca Wanita Sukar Hamil

Penghidap PCOS kebanyakkannya mengalami masalah haid tidak tetap dan hormon tidak seimbang. Ia menganggu proses kematangan dan perkembangan telur di kilang ovari. Hal ini menyebabkan ovulasi sukar berlaku dan kitaran haid terganggu. Disebabkan ovulasi yang sukar terjadi, peluang untuk hamil juga menjadi tipis.  APA ITU PCOS DAN TANDA TANDA ANDA MENGHIDAP PCOS  PCOS adalah keadaan…
Read more


November 3, 2017 0

Power Rabun Menurun Hanya Dalam Masa 5 Minggu??

Power rabun menurun hanya dalam masa 5 minggu? Ya. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya. Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375. . .Dalam 6 bulan yang lepas,…
Read more


April 26, 2017 0

Wanita Ini Kongsi Pengalaman Luka Bersalin Sembuh Dalam Masa Kurang 14 Hari

Pengalaman luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari adalah sesuatu yang paling menyeronokkan. Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet.. . Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam…
Read more


April 25, 2017 0

Luka Jahit Bersalin Terbuka Sampai Tak Boleh Jalan, Tak Boleh Duduk

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce. Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu. 5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu. Jahit kat bawah yang ”…
Read more


April 24, 2017 0

Merana Kerana Keracunan Merkuri Hingga Hampir Meragut Nyawa

Apa-apa bengkak atau jangkitan muka mungkin disebabkan oleh merkuri toksik dari bocor tampalan gigi. Tampalan perak mengandungi 50% merkuri toksik.  Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen. Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang)…
Read more


April 22, 2017 0

Apa Korang Rasa Bila Ayah Korang 16 Tahun Menghidap Osteoathrithis

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga. . Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor…
Read more


April 21, 2017 0

Suami Tegur Makan Apa Sekarang Badan Makin Slim? Eh Malu Pulak Rasanya

Saya mula makan Vivix sebab nak bagi sorongan pada suami. Dia ada ketumbuhan (cyst) di pangkreas. Pada mulanya suami tak nak makan, saya tak memaksa suami untuk makan Vivix tu tapi saya bagi tau bahawa pengambilan Vivix nie dapat mengurangkan/ melambatkan pembesaran cyst tersebut… Lepas tu, suami mula makan apabila dia tengok saya makan Vivix…
Read more


April 19, 2017 0