Tag: VITAMIN C

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Tapak Kaki Merekah, Kasar, Nak Pijak Lantai Pun Sakit

Tapak Kaki Merekah, Kasar, Nak Pijak Lantai Pun Sakit. Bila baca pengalaman surirumah yang berusia 34 tahun ni, terbayang bayang tapak kaki yang hodoh dah mengerikan macam yang orang share tu. Betul, tapak kaki paling ramai yang orang ambik ringan sebab kedudukan dia paling bawah dan orang tak nampak. Eh ye ke orang tak nampak?…
Read more


September 29, 2017 0

PERLINDUNGAN MUSIM HUJAN SUPAYA BADAN SIHAT

Lately hari hari hujan. Sejuk je. Tidur malam pun rasa macam menggigil. Memang berselubung lepas tu pakaikan Irine baju yang tebal tebal sikit. Sebab tengah malam memang dingin lagi lagi kalau malam tu hujan. Bila musim hujan, mula la dengar sana sini orang demam, kanak kanak selesema, bersin tak sudah sudah. Macam saya sendiri, walaupun…
Read more


November 19, 2016 0

SUPPLEMEN TERBAIK YANG PENGANTIN PATUT AMBIL SUPAYA KULIT TAK BERCAPUK LEPAS KENA MAKEUP

Assalamualaikum.    Apa supplemen yang bakal pengantin patut ambil supaya kulit tak bercapuk lepas kena makeup?First nak tanya, Siapa yang taknak cantik berseri masa atas pelamin nanti? Awak? Awak?? Tak siapa pun yang taknak nampak cantik masa hari paling bahagia tu. Semua nak cantik kan? Dulu masa aku nak kahwin, sibuk nak google foundation apa…
Read more


August 18, 2015 0

TAKTIK PUJUK ANAK MAKAN UBAT

Sekarang musim demam dan batuk. Irine pun setakat umur 11 bulan ni, pernah sekali demam lama. Tapi alhamdulillah tak ada pape. Nasib baik setakat belum kerap demam. Cuma tu je sekali. Kanak kanak ni susah nak makan ubat sebenarnya. tapi kalau kena cara, maybe boleh jadi senang.  KLIK SINI <<< IRINE DEMAM KUS KUS>>> 1.…
Read more


January 2, 2015 0

TIPS ANAK JARANG DEMAM

Macam mana nak buat supaya anak jarang demam? Sebab bila anak demam, memang leceh. Tak sampai hati tengok anak merengek. Lagi lagi kalau bayi. Bayi umur setahun ke atas pun kerap demam. Jadi aku nak kongsikan macam mana tips supaya anak jarang demam  1. Jaga persekitaran Kalau kanak kanak umur atas setahun, yang baru pandai…
Read more


October 20, 2014 0

TIPS ELAK ANAK SELESAMA

Assalamualaikum Tips elak anak selesema! Sekarang kanak kanak memang mudah kena selesama. Betul tak? Sebab pengalaman sendiri tengok anak saudara berumur 3 tahun. Bangun pagi, dia akan bersin, hidung berair. Mula la meragam dan angin satu badan. Anak selesema memang normal. Eh normal ke? Orang dewasa macam aku sendiri tak sanggup nak selesema hari hari.…
Read more


October 6, 2014 0

TIPS KANAK KANAK GEBU

Puan A : Risau betul dengan Mukriz sekarang. Dah la taknak makan, memilih, asyik makan jajan je. Badan pun susut. Tak macam anak orang lain! Puan B : Alhamdulillah Faris selera makan sekarang. Badan sedap sedap je. Jarang demam dan selesema Nak tahu apa yang Puan B ambil untuk anak nya? Ni tips untuk kanak…
Read more


October 6, 2014 2