Tag: TIPS PENYUSUAN

Cantik Sihat Dengan Shaklee

6 Tips Membolehkan Ibu Berehat Supaya Penyusuan Badan Berjaya

6 Tips Membolehkan Ibu Berehat Supaya Penyusuan Badan Berjaya. Ramai ibu berdepan cabaran untuk menyusukan badan secara eksklusif selama enam bulan pertama sehingga usia anak dua tahun. Cabaran ini termasuk kesukaran ibu untuk memerah susu badan apabila kembali bekerja. Ramai ibu yang bekerja dan tidak berjaya dalam proses penyusuan badan kerana faktor letih dan penat. Jadi saya nak…
Read more


October 8, 2017 0

6 Tips Berpuasa Bagi Ibu Yang Taknak Susu Merudum Teruk Sampai Terpaksa Bagi Susu Formula!

Ramai ibu ibu yang sedang menyusukan anak tidak tahu tips yang perlu mereka praktikkan menjelang bulan puasa. Akhirnya mengeluh apabila susu mula merudum, anak kelaparan, dan terpaksa bagi susu formula. Jom kita praktikkan keenam enam tips berpuasa bagi ibu yang menyusu.  1. SET MINDA DAN FIKIR POSITIF Bercakap tentang persediaan bagi ibu menyusu untuk ketibaan…
Read more


May 15, 2017 0

Apa Rahsia Wanita Ni Sihat, Bertenaga Dan Susu Banyak Masa Berpantang?

Hai semua. Assalamualaikum! Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee.  . Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3tahun lepas lagi. Tapi sebab baru first time mengandung kan, so lagi konsisten la Nadim ambik setiap vitamin tu. Tak…
Read more


April 20, 2017 0

Rahsia Bertenaga Menyusukan Anak Ketika Berpuasa Di Bulan Ramadhan

7 Tahun makcik ni menyusukan anak di bulan Ramadhan? Pergh… Apa yang buat dia kekal bertenaga sampai berbuka? Saksikan KLIK VIDEO DI BAWAH Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo. Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila…
Read more


April 16, 2017 0

TIPS PENYUSUAN DIRECT FEEDING DAN PUMPING

Gembira tak terungkap bila berjaya susukan anak sehingga 2 tahun kan? Impian nak menyusukan anak sehingga 2 tahun merupakan impian semua wanita bergelar ibu. Namun dek kekangan masa dan kesibukan ditambah pula golongan ibu tersebut seorang yang berkerjaya, ada di antara mereka yang tidak berpeluang untuk menyusukan anak mereka sehingga ke umur tersebut. Jadi mungkin…
Read more


March 24, 2017 0