Tag: set kanak kanak

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Bermula Demam Panas, Doktor Sahkan Kanak Kanak Ini Dijangkiti Simptom Virus Kawasaki

Tahun ni dah dengar beberapa kali kawan kawan menerima nasib anak mereka dijangkiti Virus Kawasaki. Sebenarnya saya pun baru ni pertama kali dengar penyakit tu. Apa yang mereka ceritakan, penyakit ni berpunca dari demam panas. Jadi saya nak share dengan anda semua pengalaman salah seorang rakan Facebook saya Hafyllia Liana. Semoga menjadi panduan kepada ibubapa…
Read more


September 26, 2017 0

Ibubapa Ini Dedahkan Bagaimana Mereka Atasi Masalah Kerap Berulang Alik Klinik Bawa Anak Sakit

Ibu bapa yang mempunyai anak-anak kecil pasti sudah biasa dengan pengalaman bergilir-gilir menjaga anak-anak yang tak sihat pada waktu malam. Dan sesi ulang alik ke klinik gara-gara anak-anak demam atau sakit silih berganti. sekadar gambar hiasan Saya, Najihah binti Abdul Mutalib, ibu kepada 6 orang cahayamata yang berusia setahun setengah.sehingga 13 tahun. Saya dan suami juga…
Read more


March 28, 2017 0

SET SPECIAL UNTUK SEISI KELUARGA YANG TAKNAK LETIH SEPANJANG BULAN PUASA

Tengah tercari cari set special untuk seisi keluarga yang taknak letih sepanjang bulan puasa?    Insya-Allah esok atau lusa (kalau tak nampak anak bulan malam ni) kita di Malaysia akan memasuki 1 Ramadhan & semua org yang diwajibkan puasa akan mula berpuasa. Tahun ni Shaklee dah memperkenalkan Ramadhan Set. Dan bagi memenuhi keperluan seisi keluarga,…
Read more


June 5, 2016 0

PANDUAN BAGI ANAK MAKAN SNEK SIHAT BUAT ANAK TAK KURUS KEDING

Panduan bagi anak makan snek sihat. Eh ada ke snek sihat? Dulu aku ingatkan snek ni macam Twisties, jajan jajan semua tu. Dalam kepala, bila sebut perkataan snek, mesti yang kuat pewarna, kuat perisa, dan SEDAP. Sedap sebab berperisa, berwarna. Aku ingat lagi, kalau aku makan keropok RING, mesti lidah dengan gigi gigi sekali terjebak…
Read more


January 6, 2015 0

TAKTIK PUJUK ANAK MAKAN UBAT

Sekarang musim demam dan batuk. Irine pun setakat umur 11 bulan ni, pernah sekali demam lama. Tapi alhamdulillah tak ada pape. Nasib baik setakat belum kerap demam. Cuma tu je sekali. Kanak kanak ni susah nak makan ubat sebenarnya. tapi kalau kena cara, maybe boleh jadi senang.  KLIK SINI <<< IRINE DEMAM KUS KUS>>> 1.…
Read more


January 2, 2015 0

ANAK SAYA OBES?!

Pernah tak korang jumpa kanak kanak lingkungan umur 3 ke 7 tahun yang gemuk? Selalunya kanak kanak yang berat badan sungguh sihat ni, orang orang tua cukup sayang. Katanya, sedapnya badan budak ni, alololo gebu montelnya dia.. Dan mak mak ayah ayah pun berlumba lumba dengan mak mak ayah ayah yang lain untuk beri anak…
Read more


December 12, 2014 2

TIPS ANAK JARANG DEMAM

Macam mana nak buat supaya anak jarang demam? Sebab bila anak demam, memang leceh. Tak sampai hati tengok anak merengek. Lagi lagi kalau bayi. Bayi umur setahun ke atas pun kerap demam. Jadi aku nak kongsikan macam mana tips supaya anak jarang demam  1. Jaga persekitaran Kalau kanak kanak umur atas setahun, yang baru pandai…
Read more


October 20, 2014 0

APA SEBAB KANAK KANAK KENA SARAPAN?

Sebelum pergi sekolah, anak anak korang sempat sarapan pagi? Atau ada tak anak anak korang yang tak suka sarapan pagi? Ok. Kenapa kanak kanak kena sarapan pagi ek? Eh banyak pulak soalan. Hehe. Sebab perkara simple macam ni kadang kadang kena ambil serius tau! Jadi sebagai mak mak, jomlah kita ubah tabiat anak supaya mereka…
Read more


October 17, 2014 1

TIPS KANAK KANAK GEBU

Puan A : Risau betul dengan Mukriz sekarang. Dah la taknak makan, memilih, asyik makan jajan je. Badan pun susut. Tak macam anak orang lain! Puan B : Alhamdulillah Faris selera makan sekarang. Badan sedap sedap je. Jarang demam dan selesema Nak tahu apa yang Puan B ambil untuk anak nya? Ni tips untuk kanak…
Read more


October 6, 2014 2