Tag: SET HAMIL SHAKLEE

Cantik Sihat Dengan Shaklee

SET HAMIL SHAKLEE JIMAT BULAN FEBRUARI 2017

SET HAMIL SHAKLEE JIMAT BULAN FEBRUARI 2017 Tahniah mana yang bakal bergelar ibu tak lama lagi. Is nak share dengan anda semua yang tengah tercari cari supplemen terbaik ibu hamil. Dan paling best adalah bulan februari ni set hamil shaklee boleh beli dengan harga jimat berbanding harga normal Sememangnya set hamil shaklee antara BEST SELLER…
Read more


February 2, 2017 0

TAK PERNAH MAKAN UBAT HOSPITAL SEPANJANG 9 BULAN MENGANDUNG

Tak pernah makan ubat hospital sepanjang 9 bulan mengandung?! Betul. Mama makan shaklee dari dulu sampai anak mama dah umur 2 tahun 8 bulan Sejujurnya saya tak pernah ambik supplemen selain shaklee dan jarang makan ubat hospital atau klinik Mula dari asid folik untuk perancangan nak hamil, sampai lah vitamin ibu hamil, semuanya shaklee. Bayangkan…
Read more


September 11, 2016 0

VIRUS ZIKA – IBU HAMIL DISARAN MENJAGA KESIHATAN KE TAHAP PALING OPTIMUM

VIRUS ZIKA – IBU HAMIL DISARAN MENJAGA KESIHATAN KE TAHAP PALING OPTIMUM  ibu hamil disaran tidak panik dan mengambil langkah pencegahan bagi megelak dari jangkitan zika di mana bayi yang dilahirkan memiliki otak kecil. Golongan ibu hamil perlu sentiasa menjaga kesihatan supaya tidak member kesan kepada bayi yang dikandung.  Ibu hamil yang dijangkiti, wabak itu…
Read more


September 11, 2016 0

AWAS! ANDA BAKAL ADA STRETCH MARK BILA PERUT MULA GATAL GATAL MASA TRIMESTER KETIGA

Awas! Anda bakal ada stretch mark bila perut mula gatal gatal masa trimester ketiga Masuk sahaja trimester ketiga, perut memang gatal semahu-mahunya seiring dengan saiz perut yang semakin membesar. Siapa yang pernah hamil, memang merasalah nikmat menggaru perut yang gatal tu. Memang tidak mampu untuk dibendung lagi dan boleh dikatakan hampir setiap masa ia memanggil-manggil…
Read more


August 25, 2016 0

CARA NAK TAHU BERAT BADAN IDEAL WANITA YANG SEDANG HAMIL

Bagaimana cara nak tahu berat badan ideal wanita yang sedang hamil? Ibu hamil wajib pantau berat badan sepanjang kehamilan sama macam hospital pantau setiap kali checkup. Tapi mereka sendiri boleh tahu berat badan ideal mereka. Dengan menggunakan PREGNANCY WEIGHT GAIN CALCULATOR, mereka boleh sentiasa pastikan berat badan masa hamil sentiasa terkawal 🙂 Ibu hamil kena…
Read more


March 24, 2016 0

4 PENGALAMAN NGERI ISTERI KETIKA HAMIL YANG SUAMI PERLU FAHAM

Assalamualaikum Bukan senang nak jadi makhluk bernama perempuan! Suami kena faham lagi lagi bila si isteri sedang hamil. Jadi, ada 4 jenis pengalaman ngeri isteri ketika hamil yang suami perlu faham dan take note ye. Antaranya adalah Sembelit dan buasir, kaki krem, sakit kepala dan jangkitan pada jahitan (selepas bersalin). Jadi ini antara pengalaman yang…
Read more


February 12, 2016 0

PERIOD TAK TETAP PUNCA ISTERI SUKAR HAMIL

Assalamualaikum “…ramainya kaum isteri harini yang ada masalah period tak teratur. Suami pula asyik bagi hint hint je bila la waktu subur isteri aku ni..belah suami mahupun isteri, dua dua pun risau sebab dah 3 tahun kahwin masih belum ada anak…” Pukul 1 pagi baru selesai semak semua buku Follow Up Customer. Boleh dikatakan 80%…
Read more


September 5, 2015 0

SUPPLEMEN IBU HAMIL YANG PALING RAMAI ORANG CARI

SOALAN APA SUPPLEMEN IBU HAMIL YANG PALING RAMAI ORANG CARI?  Ok. Ni antara soalan paling femes aku dengar masa berkawan dengan bakal mak mak orang. Supplemen untuk ibu hamil yang paling ramai orang cari dah tentu la yang terbaik setakat ini kan? Masa borak borak semeja dengan bakal mak mak orang ni, actualy banyak benda…
Read more


September 4, 2015 0

SET MENGANDUNG YANG TERBAIK DAN SUPER JIMAT

Assalamualaikum Tahu tak kenapa aku sangat pentingkan makanan tambahan untuk kaum ibu amalkan dari awal mengandung, sampailah tiba masa untuk sambut kelahiran? Nak tahu kenapa? Sebab ibu mengandung la yang paling perlukan makanan yang berzat dan sihat! Dari awal mengandung, sampai masuk labor room, badan kena cukup sihat dan kuat tau. Kalau tak, ada komplikasi…
Read more


May 14, 2015 0

NAK TAHU APA RAHSIA IBU HAMIL YANG SUKA BUAT AKTIVITI LASAK NI?

Nak tahu apa rahsia saya kekal cergas bertenaga masa mengandung dulu?  Pernah tak korang dengar orang kata, ibu hamil ni cuma kuat makan dengan kuat tidur je. Makan untuk dua orang katanya.. Tapi sekarang aku rasa ibu hamil bukan setakat kuat makan dengan kuat tidur je tau! Tapi kuat berjalan dan kuat aktiviti lasak! KAKI…
Read more


March 17, 2015 0