Tag: detoks untuk kurus

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Pil Perancang Kehamilan Punca Gemuk? Ikuti 8 Tips Berkesan Elak Gemuk

“Eee, gemuknya dia selepas bersalin! Tak jaga badanlah ni. Eh, pinggang dia dah tak ramping macam dulu, ini mesti ambil pil perancang kehamilan.” Itu antara dialog yang sering didengari wanita yang mengalami masalah lebihan berat badan selepas melahirkan cahaya mata atau paling tepat kepada wanita yang mengambil pil perancang kehamilan. Betul ke pil perancang kehamilan punca…
Read more


October 23, 2017 0

Individu Rajin Buat Kerja Rumah Lebih Sihat Dan Panjang Umur

Kajian terbaharu oleh pakar kesihatan di sebuah universiti di Ontario, Kanada, mendapati, aktiviti berkebun, mencuci lantai atau membersihkan dapur mampu menyelamatkan nyawa. Laporan kajian dari McMaster University itu mendapati, melakukan kerja rumah lima kali seminggu selama setengah jam dapat mengurangkan risiko kematian sebanyak 28 peratus dan penyakit jantung sebanyak 20 peratus. Lebih banyak kerja rumah…
Read more


September 24, 2017 0

Isteri Ajak Suami Hilangkan Viceral Fat Dengan Cara Detox Bersama Sama. Bagaimana Nak Detox?

Selain kurus, glowing face & kurang craving, satu lagi kesan detox yang paling saya suka ialah viceral fat yg makin turun. Susah tau nak turunkan viceral fat ni. Jadi dengan cara DETOX sahaja boleh buat viceral fat ni turun. Selalunya golongan suami yang paling tak kesah skali pasal viceral fat ni.  Apa tu viceral fat? Lemak yg mendap di…
Read more


May 4, 2017 1

Minuman Bergas Punca Gemuk, Metabolisme Badan Tidak Efisyen Dan Kadar Gula Meningkat

Setiap kali beli fastfood, tak boleh nak elak dari membeli air gas. Jarang kita nampak orang makan berger dengan air mineral. Air gas merupakan salah satu faktor untuk badan mudah menjadi gemuk, kadar metabolisme menjadi tidak efisyen dan kadar gula dalam darah meningkat. Ini kerana air gas mempunyai kandungan gula yang sangat tinggi. Jadi, jangan…
Read more


April 6, 2017 0