Cara Hilangkan Parut Berlubang Chicken Pox Dengan Cepat

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Berlubang Dengan Cepat. Selalunya kita selalu dengan Chicken Pox ni cuma kanak kanak je yang akan kena. Tapi sebenarnya orang dewasa pun boleh kena Chicken Pox! Dan kalau dah pernah kena Chicken Pox masa kecik, tak bermakna kita tak akan kena lagi masa dah dewasa. Saya sendiri alami dua kali chicken Pox. satu masa umur 4 tahun dan satu lagi masa umur saya 19 tahun. Parut chicken pox yang berlubang tu memang sangat hodoh dan ambil masa untuk hilang kalau kena masa dewasa.

Menurut Dr Zubaidi Hj Ahmad dalam facebook beliau, chicken pox atau cacar air adalah penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus varicella zoster. Tanda utama chickenpox adalah ruam gatal, yang bertukar kepada lepuhan (blister), dan akhirnya menjadi kupingan apabila jangkitan kuman itu berakhir.

Chickenpox berjangkit bermula beberapa sebelum berlakunya ruam, dan sehingga lepuhan itu menjadi kupingan. Ini bermakna chickenpox mula berjangkit apabila seseorang itu mula mengalami demam dan ia tidak berjangkit lagi apabila ruam dan lepuhan pada seluruh tubuhnya telah menjadi kupingan.

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN CEPAT

Masa umur saya 19 tahun tu, saya tak ambil apa apa supplemen pun nak hilangkan parut tu. Jadi terpaksa la ke kuliah dengan muka yang berparut. Berlubang lubang pulak tu! Memang lambat betul nak hilangkan. Ambil masa setahun jugak! Tapi ada orang yang walaupun kena Chicken Pox masa dewasa, berjaya hilangkan parut yang berlubang tu dengan cepat. Contoh macam puan dalam video ni, dia kata dia berjaya hilangkan parut chicken pox dalam masa sebulan saja!

PROTEIN BANTU HILANGKAN PARUT CHICKEN POX YANG BERLUBANG DENGAN CEPAT

Secara mudah, bagaimana PROTEIN boleh membantu untuk hilangkan parut? Fungsi utama protien adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Sel adalah  unit terkecil dalam badan kita. Sel – Tisu – Organ – Sistem. Makanya, kalau kita nak elokkan sistem, kita perlu baiki sel dulu iaitu unit yang paling asas

Protein adalah makronutrient yang paling penting untuk badan kita. Tubuh badan kita perlukan protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

ESP PROTEIN SOYA TERBAIK UNTUK HILANGKAN PARUT BERLUBANG

  • Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP)
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. 

TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE UNTUK PARUT BERLUBANG