ORANG BERJAYA KERANA ATTITUDE

Cantik Sihat Dengan Shaklee

ORANG BERJAYA KERANA ATTITUDE

November 29, 2016 Uncategorized 3

“Orang berjaya kerana ATTITUDE. Kegagalan juga kerana ATTITUDE”

Berpegang pada kata kata ni, paksa diri jugak untuk TIDAK MALAS dan ISTIQAMAH. Buat biz dengan keadaan ada anak kecik, sebenarnya bukan la suatu perkara yang mudah. Pergi kerja gelap, balik kerja pun dah gelap. Balik kerja bukan makan luar pun, selalunya masak, lepas tu transform jadi housewife mandikan anak, bagi makan, layan kerenah dia. Sedar sedar dah pukul 10 malam, baju kerja pun nak kena gosok pulak untuk pakai esok. Masa untuk biz sangat LIMITED. Dah tengah malam, tengok pulak bantal dengan selimut dah memanggil manggil. Kalau tak kuat, memang tak jalan la biz. Dulu masa belum kenal biz Shaklee, masa memang banyak habis dekat TV la, mengopi tengah malam la, tak pun tidur awal. Tapi lepas buat biz Shaklee, rasa macam sayang je nak bazirkan masa. Padahal banyak lagi aktiviti berfaedah boleh buat.

So terus masuk SOHO dekat bilik belakang, bukak laptop, buat SCHEDULE POST. Sharing tentang produk, update blog, instagram. Semua ni kedai shaklee saya. Jap saya refresh sini mana yang belum tau ek..heheKedai dekat Blog : Http:buff.ly/2g9pN8K
Kedai dekat Fanpage : AlmariCantik
Kedai dekat Instagram : AlmariCantikByIsmaKita ada 3 cawangan kedai tau! hehe. Tiga tiga ni kena update hari hari untuk customer. Kalau saya MALAS dan TIDAK KONSISTEN, maka saya juga tempah tiket untuk gagal. Bukan gagal dalam biz je tapi juga dalam kehidupan dan kerjaya sebab dah biasa melatih diri dengan attitude orang gagal. Taknak taknak… So nak berjaya, kena ubah attitude. Nak berjaya juga kena rapat dengan orang yang baik attitudenya. Dekat dengan orang yang positif! Pasti berjaya! #tsunamishaklee
#liveamazing
#amazingseventeen
#shakleeseremban
#tasktsunamishaklee

3 Responses

  1. PeRdU cINta says:

    betul..niat…semangat dan fokus.. 🙂

  2. Sheila Adziz says:

    All the best sis… InsyaaAllah, niat yg baik allah permudahkan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *