Luka Jahit Bersalin Terbuka Sampai Tak Boleh Jalan, Tak Boleh Duduk

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Luka Jahit Bersalin Terbuka Sampai Tak Boleh Jalan, Tak Boleh Duduk

April 24, 2017 Uncategorized 0
Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce. Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu. 5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang ” banyak” belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya. 
Nak duduk sakit.. 
Nak berjalan lagi la sakit..
Sampai nak duduk menanges.. huhuhu


Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang. 3 Hari konsistent makan setiap hari….ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

  • SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ‘ lain sangat ‘ .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak. 
  • Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser. 
  • Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan
Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.
Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

APA ITU VIVIX?

Vivix adalah suplemen resveratrol dibangunkan oleh saintis-saintis Shaklee melalui penyelidikan saintifik selama beberapa tahun. 4 bahan utama Vivix ialah anggur muscadine, carrot ungu, elderberry dan Knotweed Jepun. Vivix telah terbukti secara klinikal memberi kesan terhadap 4 mekanisme penuaan selular dengan;

  • Melindungi & memperbaiki kerosakan DNA akibat serangan jutaan radikal-radikal bebas yang berada di persekitaran kita. Contohnya ialah tabiat merokok, pencemaran udara, faktor pemakanan dan stress.
  • Mengaktifkan pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan sel. Penuaan sel boleh berlaku walaupun umur kita baru 30 tahun. Penuaan sel antaranya disebabkan faktor keturunan, toksin, masalah berat badan berlebihan dan rendah pengambilan antioksidan.
  • Menggalakkan pembentukan baru mitokondria (penjana tenaga dalam sel) yang penting untuk meningkatkan kecekapan sel
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products) yang boleh mengganggu keutuhan sel dan umur.



LANDMARK STUDY TERHADAP VIVIX 




Ada banyak research artikel berkaitan bahan2 aktif dalam produk Shaklee. Malah, Shaklee turut bekerjasama dengan profersor Universiti ternama untuk buat kajian produknya sendiri yang dinamakan Landmark Study.

Landmark Study I mengkaji produk multivitamin Shaklee, VitaLea yang boleh mengurangkan risiko penyakit-penyakit kronik & selamat digunakan dalam jangkamasa yang panjang.

Landmark Study II pula mengkaji produk paling hangat di pasaran iaitu Vivix yang dibuktikan boleh memanjang jangka hayat sel manusia, sekaligus mengurangkan risiko penyakit kronik,

Tapi untuk kesekian kalinya saya ingatkan supplemen dan ubat fungsinya berbeza. Supplements seperti VIVIX, walaupun banyak kajian membuktikan bahan aktif dalam Vivix, iaitu resveratrol boleh mengawal penyakit kronik, tapi Vivix bukan bertujuan untuk merawat atau menyembuhkan penyakit.



Tetapi lebih kepada menyokong rawatan & pencegahan penyakit. Kalau mencegah tu, Vivix sangat sesuai diambil oleh orang yang sihat la. Tapi tak boleh nafikan juga sel-sel orang sakit juga perlukan nutrisi yang secukupnya, sama seperti yang diperlukan oleh orang yang tiada penyakit.

CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX 

CARA 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. 

CARA 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.
CARA 3

Dapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan pembelian dua botol VIVIX. Faedah menjadi ahli antaranya adalah dapat menikmati harga produk yang jauh lebih murah antara RM10-RM100 

IsmaLyezaVisit my ig @almaricantikbyismaEmail: ismalizayahya86@gmail.comwww.wasap.my/60126716961COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *