Kisah ” Lawak” Dr Bruce Daggy

Cantik Sihat Dengan Shaklee

Kisah ” Lawak” Dr Bruce Daggy

February 20, 2017 Uncategorized 0

Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam.

Kisahnya begini……

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit – biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.

Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Mealshake, Multivitamin, Vitamin C, Omega (dan beberapa suplimen lain). Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!

Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. Dia dah salah langkah rupanya! Adui… Kami satu dewan ketawa.

Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah. Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *