KELIRU NAK PILIH OBIMIN ATAU VITALEA : MANA TERBAIK SEMASA MENGANDUNG?

Cantik Sihat Dengan Shaklee

KELIRU NAK PILIH OBIMIN ATAU VITALEA : MANA TERBAIK SEMASA MENGANDUNG?

May 12, 2015 Uncategorized 0
APA BEZA OBIMIN DENGAN VITALEA?
Ada yang tanya kenapa makan Obimin yang doktor bekalkan tapi HB tetap jugak turun.
Menten je tak naik naik. Jenuh pulak nak makan kerang hari hari sebab
nak naikkan HB. (eeeeew saya tak suka kerang) Ok. Aish akan explain
serba sedikit tentang Obimin dulu. (ibu mengandung je yang familiar
tentang obimin, yang belum kahwin mesti kerut2 apa tu obimin? hehe)

Obimin = vitamin SINTETIK

Jangan
kerut kerut kepala. aish akan explain apa maksud vitamin sintetik.
Vitamin sintetik maksudnya vitamin yang dihasilkan dari manipulasi bahan
kimia yang ada ciri ciri hampir sama dengan yang terdapat dalam
vitamin. walaupun formulanya sama tapi tetap tak sama dengan vitamin
semulajadi. Contoh susu ibu dengan susu formula. mana lagi berkhasiat
sebenarnya?

Vitalea = vitamin SEMULAJADI BEBAS PEWARNA, BEBAS PERISA DAN BEBAS PENGAWET.

Sebab
tu aish lebih prefer Vitalea Shaklee sebagai pengganti Obimin. VitaLea
Shaklee ni adalah sejenis Multivitamin & Multimineral yang
mengandungi 28 nutrients yang penting termasuk 12 jenis Vitamin dan 7
jenis galian. So sebab tu aish tak ambil obimin yang doktor bekalkan
tapi beralih pada Vita Lea Shaklee yang sah sah vitamin semulajadi.
lebih selamat untuk ibu dan anak. hehe. 

OBIMIN KUAT PEWARNA
Memang
nampak cantik warna obimin ni. kaler pink lagi. Tapi cuba korang pegang
sebiji dengan tangan basah. mesti tinggal pewarna tu pada jari korang
kan? Tu maknanya obimin memang tinggi bahan pewarna. Tu ke yang kita nak
bekalkan pada baby dalam perut ni? no no no. 

 

Aish
pun nak berkongsi satu tips untuk ibu ibu kat luar sana. Sebelum pilih
apa apa supplement, korang perlu baca label pada botol. bandingkan UNIT vitamin vitamin pada setiap tablet tu dengan uni RDA (Recommend Dietary Allowance) yang dicadangkan untuk ibu mengandung. 

 

Tepuk
dada tanya selera. Vita Lea lebih mengikut piawaian RDA berbanding
obimin! Tapi tu la…..alhamdulillah mengandung anak pertama aish dah
didedahkan dengan info info ni. Dulu aish tak ambik port sangat tentang
vitamin2 ni. bagi aish semua vitamin adalah sama. rupanya tak. dan sangkakan obimin yang doktor bekalkan pada kita masa checkup, tu la the best. but totally im wrong. hehe. 
So
sekarang aish pilih Vita Lea sebagai pengganti Obimin. walaupun kedua
duanya adalah multivitamin, tapi macam yang aish terangkan tadi, buat
apa kita pilih vitamin SINTETIK yang kuat pewarna dan dihasilkan dari
bahan kimia, kalau depan mata dah terpampang khasiat Vitalea yang
semulajadi, selamat dan bebas pewarna??
 TESTIMONI PELANGGAN YANG AMALKAN VITALEA BAGI MASALAH HB RENDAH SEMASA MENGANDUNG

 

BAGAIMANA CARA UNTUK TEBUS VITALEA PERCUMA DARI AISH?
Sesiapa yang berminat untuk dapatkan Vitalea yang berkesan untuk masalah HB rendah ni adalah dengan cara melalui PENDAFTARAN AHLI.
Aku akan bantu korang semua yang berminat untuk mengandung bersama
Shaklee eh tak, yang berminat untuk makan supplemen shaklee semasa
mengandung sehingga habis berpantang, dengan cara mendaftarkan korang
sebagai AHLI seumur hidup. Pembayaran ahli cuma serendah RM75 sahaja
tau! Dan aku akan bagi PERCUMA Vitalea. Oh bagusnya!  

Ok.
Sekarang masa untuk korang contact Aish untuk dapatkan lebih details
tentang harga, tentang cara pendaftaran ahli, dan macam macam lagi la
dengan lebih details ye. 
Pengedar Shaklee Malaysia
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961

 

* These statements have
not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products
are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penafian:
Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini
bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa
jua penyakit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *