SERANGAN SAKIT JANTUNG – Orang Muda Pun Kena Waspada Penyakit Maut Nombor Satu Malaysia

Cantik Sihat Dengan Shaklee

SERANGAN SAKIT JANTUNG – Orang Muda Pun Kena Waspada Penyakit Maut Nombor Satu Malaysia. 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Sehingga ada statistik mengatakan serangan jantung akibat kolestrol tinggi menjadi punca kematian tiga kali ganda lebih tinggi dari kanser! 

semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin
tinggilah risiko SERANGAN SAKIT JANTUNG YANG BAKAL ANDA HADAPI

PURATA 32 ORANG MATI SETIAP HARI AKIBAT SAKIT JANTUNG

Terkejut dengar purata 32 orang mati setiap hari akibat sakit jantung seperti yang dipaparkan dalam akhbar betarikh 26 September 2011 ni. Ini purata tahun 2011. Tahun 2018 tak tahu berapa banyak lagi purata kes orang mati akibat sakit jantung.

Punca paling utama : 

  1. Tak jaga pemakanan
  2. Malas bersenam
  3. Darah tinggi
  4. Gemuk
  5. Keturunan

Penyakit jantung boleh menyebabkan komplikasi teruk jika tidak dikesan awal dan membabitkan kos rawatan tinggi 

7 PUNCA BANYAK KOLESTEROL DALAM BADAN

DIET ANDA

Makan lemak tepu yang terlalu banyak boleh menyebabkan kolesterol tinggi. Contoh makanan yang tinggi lemak tepu seperti daging lembu, telur, mentega, dan keju.

Makanan dibungkus yang mengandungi minyak kelapa, minyak sawit, atau mentega koko mungkin mempunyai banyak lemak tepu. Anda juga akan mendapati lemak tepu dalam marjerin, lemak sayuran, kentang goreng, burger cheese dan makanan ringan dan lain-lain.

BERAT BADAN ANDA

Berat badan berlebihan boleh meningkatkan trigliserida dan mengurangkan HDL (kolesterol baik).

KADAR AKTIVITI ANDA

Kekurangan aktiviti fizikal boleh meningkatkan LDL(kolesterol tidak baik) dan mengurangkan HDL(kolesterol baik).Bayangkan, anda bekerja di pejabat hanya duduk didepan komputer, balik rumah terus sambung depan TV, tanpa melakukan sebarang aktiviti yang memerlukan banyak pergerakan. Apa akan jadi pada kesihatan anda

UMUR ANDA DAN JANTINA

Selepas anda mencapai umur 20, tahap kolesterol anda secara semulajadi mula meningkat. Pada lelaki, kadar kolesterol umumnya mendatar selepas umur 50.Pada wanita, paras kolesterol berada agak rendah sehingga menopaus, selepas itu mereka meningkat kepada kira-kira tahap yang sama seperti lelaki.

KESIHATAN ANDA SECARA KESELURUHAN

Jangan skip pemeriksaan kesihatan setiap tahun, dan pastikan anda mendapat penjelasan tentang risiko penyakit jantung. Mempunyai penyakit tertentu, seperti kencing manis atau hipotiroidisme juga boleh menyebabkan kolesterol tinggi.

SEJARAH KELUARGA ANDA

Jika ahli-ahli keluarga anda mempunyai kolesterol yang tinggi, anda juga boleh.

MEROKOK

Semua orang pun tahu, merokok boleh mengurangkan kolesterol baik. Dan ia boleh membunuh anda.

Tabiat Suka Tidur Lewat Punca Serangan Jantung Usia Muda

Makin lama makin ramai orang muda yang mendapat serangan jantung. Antara puncanya dipercayai akibat tabiat suka tidur lewat malam. 

Tidur adalah keperluan yang sangat penting dan seorang manusia mampu hidup sehingga 40 hari tanpa makanan dibandingkan hanya 11 hari tanpa tidur.  Tabiat suka tidur lewat malam boleh mengundang pelbagai masalah kesihatan termasuk serangan jantung. Golongan yang suka tidur lewat malam selalunya di kalangan pelajar univerisiti dan golongan remaja.

Kebanyakannya menggunakan waktu lewat malam untuk mengulangkaji pelajaran.  Tidur yang cukup dan berkualiti sebenarnya sangat penting untuk melancarkan peredaran darah dan memperbaiki sel sel tubuh manusia. Ketika kita tidur, badan diberi ruang untuk merehatkan minda dan fizikal tubuh setelah penat seharian
Mereka yang kurang tidur dengan sendirinya akan mengalami masalah kesihatan.

Jika masalah kurang tidur ini berterusan, maka masalah kesihatan akan membawa kepada penyakit seperti tekanan darah tinggi, penyakit jantung, strok, diabetes, obesiti dan sebagainya. Sebuah kajian terbaru menunjukkan, kurangnya waktu berisitirahat pada malam hari boleh menyebabkan risiko penyakit jantung dan strok.

Ada kajian mengatakan, tidur kurang dari enam jam setiap malam dapat meningkatkan risiko kematian akibat strok dan risiko kematian akibat serangan jantung.

Tabiat suka tidur lewat malam akan mengakibatkan :

  1. Sistem imun menjadi lemahTidur lewat malam boleh  merosakkan sel-sel darah putih. Akibatnya kekebalan tubuh menjadi lemah dan mudah diserang pelbagai penyakit.
  2. kencing manis atau diabetesTidur lewat malam boleh merosakkan hormon di tubuh. Akibatnya tubuh tidak toleransi terhadap glukosa kerana jumlah insulin menurun. Orang yang tidur lewat malam menjadi lebih mudah mendapat penyakit Diabetes.
  3. Sakit Kepala Hingga Kerosakan Otak Tidur lewat malam membuat tubuh tidak sempat berehat dengan baik. Meskipun waktu tidurnya sama, katakanlah lima jam, orang yang tidur sebelum tengah malam dan bangun sepertiga malam terakhir akan merasakan keadaan tubuh fizikal yang lebih baik. Sebaliknya, tidur lewat malam membuatkan istirehat tidak efektif. Ketika bangun kepala terasa berat, itulah tanda gegar otak kecil sedang menyerang. Jika dibiasakan, terus menerus dalam waktu berpanjangan, kerosakan otak boleh mengancam.
  4. Kanser HatiDiantara penyakit berbahaya akibat tidur lewat malam adalah kanser hati. Melalui penelitian para doktor di National Taiwan Hospital menemukan bahawa tidur lewat malam dan bangun terlalu awal merupakan penyebab utama kerosakan hati.

TIPS KAWAL MASALAH KOLESTROL

  • Lebihkan fiber
  • Jika obes, kuangkan berat badan
  • Kurangkan lemak haiwan
  • Tambah OMEGA 3
  • Berhenti merokok
  • Bersenam
  • Aktifkan gaya hidup
  • Kurangkan makanan berkolestrol

SET VITAMIN SHAKLEE UNTUK JANTUNG SIHAT

PHYTOCOL-ST

Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolestrol. Ini bermaksud, lebih banyak fisoterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolestrol yang diserap didalam badan! Anda juga berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.

OMEGA GUARD

Omega Guard adalah asid lemak dari minyak ikan omega-3. Ia sangat tinggi dengan kolesterol HDL..Ia berfungsi untuk membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran. Dengan kehadiran HDL ia dapat merendahkan paras LDL, maka plak pada dinding arteri dapat dicairkan lantas dapat melancarkan aliran darah.

VIVIX

Vivix merupakan minuman botani yang 10 kali lebih kuat daripada resveratrol  dalam memperlahankan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel. 

Vivix dihasilkan dari 4 jenis ramuan hebat 
1. Muscadine Grape
2. Polygonum Cuspidatum
3. Elderberry Eropah
4. Purple Carrot
 
Keempat empat bahan utama ini mengandungi polifenol dan resveratrol yang telah diuji secara klinikal mempunyai khasiat yg amat banyak. 
 
Hasil kajian makmal mendapati campuran Resveratrol dan polifenol ini adalah 10 kali ganda lebih hebat dalam memperlahankan mekanisma penuaan sel, berbanding oleh Resveratrol semata-mata.
 
Resveratrol dan Polifenol yang ada dalam vivix adalah antioksidan kuat yang berfungsi sebagai perisai untuk melindungi sel sel yang rosak akibat tabiat suka tidur lewat malam
 
Vivix sangat membantu untuk mencegah dari terkena serangan jantung, mengawal tekanan darah, dan mampu mendapatkan tidur yang berkualiti

RAMAI PILIH VIVIX UNTUK JANTUNG SEBAB ADA RESVERATROL

Sel-sel yang sihat boleh melindungi dan memperbaiki kerosakan. 

Jadi di sinilah fungsi resveratrol untuk bantu pastikan sel sel dalam badan sentiasa sihat
 
  • Suplemen resveratrol boleh membantu menurunkan tekanan darah dengan meningkatkan pengeluaran oksida nitrat.
  • Suplemen resveratrol tinggi antioksidan, boleh mengurangkan pengoksidaan kolesterol LDL yang menjadi punca masalah jantung
  • Resveratrol membantu mencegah kerosakan pada saluran darah
  • Resveratrol mengurangkan kolesterol lipoprotein berkepekatan rendah (LDL) (kolesterol “buruk”) dan mencegah penggumpalan darah
  • Suplemen resveratrol boleh memanjangkan jangka hayat sel
  • Komponen antioksidan yang kuat dan anti-radang, resveratrol berupaya melindungi sel-sel dari kerosakan

Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi.kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine

Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. 

Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.

Serangan sakit jantung berkait rapat dengan kolesterol tinggi. Ia menyumbat dinding arteri dengan lemak lemak tepu. Jadi bentuk arteri menjadi tidak normal dan laluan darah tidak berlaku dengan baik. Bayangkan kita berjalan di laluan yang sempit, perlu menyelit sana sini untuk meloloskan diri. Kadang kadang perlu pressure diri supaya dapat lalu.

Polyganum yang fungsinya khusus untuk pembersihan kolesterol. InsyaAllah
bila detoks dan kolesterol dapat disingkirkan, tekanan akan jadi normal dan terkawal. Jadi memang tiada masalah utk peringkat permulaan makan keduanya bersama sama cuma ada cara pengambilannya. Di samping kita jaga pemakanan sebab kolesterol datang dari makanan

Resveratrol membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi(hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku. Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.

Kolesterol adalah antara punca utama arteri / saluran darah jadi sempit. Akibatnya darah tak boleh flow dengan lancar. Maka terjadilah tekanan darah tinggi akibat permukaan salur darah yang tidak sekata kerana kolestrol yang termampat. Dengan resveratrol kolestrol jahat LDL kurang teroksida maka chance utk darah beku atau tersumbat menurun, risiko heart attack pun menurun la insyaAllah.

KISAH BAGAIMANA SEORANG PESAKIT YANG TINGGI KOLESTROL TIDAK MAHU BERGANTUNG PADA UBAT UBATAN HOSPITAL

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Saya Noor Azmiah Mohamad, isteri kepada Huzair Bahrin. Kali ini saya ingin kongsikan kisah bagaimana pertama kali saya dan suami jatuh cinta dengan produk Shaklee. Orang kata kalau tak kenal tak cinta, tak cuba mana nak tahu kan. Sebelum saya betul2 jatuh cinta dengan produk shaklee saya pernah beli dan makan beberapa vitamin shaklee tapi mmg main2 shj…sehari makan…sehari tak…kadang2 seminggu xmakan…org kata mmg tak bersungguh langsung…sampai akhirnya produk expired dan dimakan tikus, tikus pun tahu pilih produk yg natural…lawak pun ada. Tapi, sampai satu hari…saya terdesak dan terpaksa mencari semula produk Shaklee ni…
 
Kisahnya bermula apabila suami saya, disahkan kadar kolesterol dalam darahnya terlalu tinggi dengan bacaan
13.0 (normal 5)….bacaan hati atau Alt pula 100+ (normal 41) yang mana pada tahap merbahaya dan risiko tinggi utk serangan jantung atau strok. Masa pemeriksaan di Klinik Kesihatan (KKM) mmg doktor juga terkejut dengan bacaan tersebut dan minta refer ke hospital. Tapi, suami minta utk tangguhkan sebulan sbb suami seboleh2 tak mahu bergantung pada ubat ubatan dr hospital. Masa tu mmg risau sgt… Sebelum membuat pemeriksaan suami saya mmg hadapi sakit sakit badan, lesu dan kalau lihat raut wajah pun tak ceria. Saya memulakan misi google mencari produk Shaklee utk kolesterol…beli dan terus jadi ahli. Maka sejak dr hari pertama terima produk itu, dengan konsistan makan set kolesterol terdiri dr Omega, lecithin, garlic dan saya add on Alfalfa sekali makan berdua (walaupun saya xde buat pemeriksaan tapi pemakanan kami sudah tentu sama) jadi saya pun makan sama…
 
Genap 1 bulan suami ulang buat pemeriksaan darah semula mmg agak berdebar juga sbb takut kena telan ubat
klinik setiap hari…But, Amazing! Its really works! Kolesterol dr bacaan 13 turun kepada 6.2, walaupun belum bawah tahap normal tapi separuh dr bacaan pertama….Alt atau liver function pula…turun kepada 43…hampir juga keparas normal…dan doktor sgt kagum dengan keputusan itu…gembira sgt bila doktor minta suami teruskan makan produk shaklee. Dan kami yakin dengan izin Allah, masalah ini dapat diatasi jika kami teruskan pemakanan sihat dan supplemen Shaklee.
 
Waktu suami saya buat pemeriksaan kedua saya tak turut serta. Disebabkan gembira…suami siap minta doktor
tuliskan bacaan sebelum (pemeriksaan pertama) dan selepas (pemeriksaan kedua) untuk tunjuk pada saya. Keratan kertas tu saya sertakan dibawah.
 
Sejak hari itu kami mmg yakin produk Shaklee bukan sebarangan. Ia benar benar berkesan dan yang paling penting 100% semulajadi. Sehingga kehari ini kami berdua masih terus consistant mengamalkan supplemen Shaklee. Alhamdulillah.

Paras Kolestrol Jahat Makin Tinggi Lepas Melahirkan Anak, Risau Masalah Jantung Pula Menyerang

Saya dikesan mempunyai paras kolesterol yang tinggi sejak sebelum berkahwin. Doktor menasihatkan saya untuk jaga pemakanan.

Apabila telah melahirkan anak, paras kolesterol jahat saya makin tinggi dan saya mula rasa selalu letih, sakit kepala,migrain teruk dulu, sampai tahap kena duduk dalam bilik gelap tanpa cahaya dan bunyi, juga jantung selalu berdebar-debar. Membaca maklumat bahawa bahayanya kolesterol tinggi ni sehingga boleh membawa kepada masalah jantungstrok buatkan saya tak senang duduk. 
.
 
Saya mula risau. Saya pergi buat pemeriksaan Dan doktor menyuruh saya makan ubat kolesterol dan meminta saya makan selama setahun untuk dipantau. Saya enggan bergantung pada ubat sintetik. 
Saya mencari alternatif dan bila pergi farmasi saya dicadangkan dengan suplemen semulajadi Shaklee. Ye. Saya memilih set kolesterol Shaklee. Lecithin+Alfalfa paling saya konsisten sehingga beberapa bulan saja dah menampakkan penurunan. Kemudian saya tambah dengan Omega dan Phytocol. Alhamdulillah kolesterol turun, kesihatan bertambah baik. Saya merasa lebih sihat dan bertenaga.
.

NAK DAPATKAN SET SHAKLEE UNTUK JANTUNG SIHAT?

  1. SMS/Telegram/Whatsapp 012-6716961
  2. Masuk ke Fanpage AlmariCantik dan PM admin

Penghantaran menggunakan service currier GDEX/CITYLINK/POSLAJU dengan kadar tetap penghantaran RM10 sahaja ke Semenanjung termasuk Sabah Sarawak

BELI SHAKLEE GUNA KAD KREDIT?

Bagi anda yang nak beli Shaklee menggunakan kad debit/kad kredit, anda boleh klik ikon yang terdapat di setiap artikel seperti di bawah ini. Penghantaran akan dibuat sepenuhnya oleh pihak Shaklee ke alamat anda.

CASH ON DELIVERY

Jika anda lebih beminat untuk dapat Shaklee secara Cash On Delivery, anda juga boleh hubungi kami di nombor seperti di atas. 

Kawasan penghantaran untuk COD termasuk :

  • Seremban
  • Seremban2
  • Seremban3
  • Senawang
  • Nilai
  • Taman Tunku Jaafar
  • Taman Paroi Jaya
  • Ampangan

NAK DAFTAR AHLI SUPAYA ANDA DAPAT BELI HARGA AHLI YANG MURAH?

CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

Jom ikuti langkah langkah mudah di bawah :

1. HUBUNGI KAMI

Anda boleh hubungi kami di nombor 0126716961. Boleh melalui Whatsap atau Telegram.  Anda juga boleh pegi ke Fanpage AlmariCantik dan berhubung dengan admin. 

2. BAYAR DAFTAR AHLI

Kedua anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee. Bayaran pendaftaran hanya RM65 dan tambahan RM10 untuk kos penghantaran. Shaklee akan poskan Starter Kit Set seperti dalam gambar DI ATASM

3. SERTAKAN BUTIR BUTIR PERIBADI UNTUK DIDAFTARKAN

Selepas pembayaran, kami akan hubugni anda untuk dapatkan beberapa butir periobadi seperti nama, alamat, nombor kad pengenalan untuk kami daftarkan secara online. Hanya ambil masa 10 minit sahaja. 

4. TUNGGU EMAIL/MESEJ DARI SHAKLEE

Selepas kami daftarkan anda secara online, pihak Shaklee akan menghantar email dan mesej untuk nombor ID keahlian dan password sementaras untuk login dalam sistem Shaklee2 anda. Lepas ni anda boleh la klik klik untuk orderr barang customer