ISTERI SUKA BERDENGKUR ? WAJIB BACA INI KALAU SEGAN DENGAN SUAMI

Cantik Sihat Dengan Shaklee

ISTERI SUKA BERDENGKUR ? WAJIB BACA INI KALAU SEGAN DENGAN SUAMI

August 24, 2016 Uncategorized 0

Isteri suka berdengkur? Wajib baca ini kalau segan dengan suami

Macam tak percaya je bila husband bising bising “you
dengkur kuat sangatlah!”
 Siap ada sekali kena kejut sebab tak
tahan sangat kuatnya. Macam lembu or kebau je bunyinya. Ada kes husband siap
ugut lagi nak rekod kalau dah tak percaya sangat! “You tak percaya
ek? Nak I rekod you berdengkur tak?” 
Tengok betapa mithalinya
suami. hehe. 
Sebenarnya bagi seorang perempuan yang berdengkur, jangan
anggap perkara biasa ye. Wajib baca kalau segan dengan suami. 

Orang yang berdengkur adalah
disebabkan oleh apnea tidur yang teruk mempunyai
peluang 40 peratus lebih besar mati awal daripada orang biasa.
Ini kerana gangguan tidur ini adalah berkaitan dengan pelbagai masalah
kesihatan, penyakit jantung kepada kemurungan Pakar Perubatan Karl Doghramji,
MD, pengarah perubatan pusat tidur Thomas Jefferson University dan Hospital di
Philadelphia.


KESAN DENGKUR YANG TERUK PADA
KESIHATAN 
STROKE
Analisa data kesihatan dari satu kajian
tidur mendapati bahawa berdengkur adalah berkaitan dengan risiko karotid
aterosklerosis – penyempitan arteri di leher disebabkan oleh deposit lemak yang
dikenali sebagai plak – dan hasilnya, strok. 
Ringkasnya, lebih kuat dan lebih lama anda
berdengkur setiap malam, risiko jangka panjang anda yang lebih besar untuk
strok. 
Lindungi diri anda dengan mendapatkan
bantuan untuk berdengkur, terutamanya jika anda mengalami rasa mengantuk siang
hari, jika pasangan anda berkata pernafasan anda berhenti dalam tidur anda
(kedua-dua tanda-tanda apnea tidur), atau jika anda mempunyai masalah kesihatan
yang lain, seperti tekanan darah tinggi.
PENYAKIT JANTUNG
“Kita tahu bahawa apnea tidur dikaitkan
dengan masalah kardiovaskular, seperti tekanan darah tinggi dan penyakit
arteri koronari, akhirnya membawa kepada serangan jantungmungkin,”
Menurut  Dr Doghramji Pengarah Perubatan Pusat Tidur Thomas Jefferson
University dan Hospital di Philadelphia
Malah, data menunjukkan bahawa orang-orang
dengan apnea tidur adalah dua kali lebih berkemungkinan untuk mempunyai
serangan maut  penyakit jantung dan serangan jantung secara tiba tiba
Rawatan untuk gangguan tidur ini adalah
berkesan: Kajian klinikal juga menunjukkan bahawa merawat apnea tidur dengan
tekanan saluran udara positif berterusan (CPAP) mengurangkan risiko penyakit
jantung anda yang orang tanpa apnea tidur .
KESIHATAN MENTAL
Dengkuran tidur boleh menjejaskan mental
kesejahteraan anda, yang membawa kepada isu-isu dari sifat mudah tersinggung
kekurangan tidur untuk kemurungan yang serius.
Satu kajian baru-baru ini 74 pengdengkur
menunjukkan bahawa mereka mengantuk pada waktu siang lebih besar peluang mereka
juga mempunyai kebarangkalian kemurungan atau keresahan gejala.
SAKIT KEPALA
Adakah anda sering bangun dengan sakit
kepala? Menurut kajian 268 orang yang berada snorers biasa, penyelidik
mendapati mereka sering hadapi sakit kepala pagi yang kerap dan gangguan tidur
termasuk insomnia dan apnea tidur. 
KURANG KEPUASAN SEKSUAL
Satu kajian ke atas 827 lelaki yang lebih
tua mendapati bahawa lebih banyak dan lebih kuat mereka berdengkur, semakin
besar kemungkinan mereka mempunyai kepuasan seksual yang lebih rendah  
Ramai orang yang begitu terjejas oleh
dengkuran mereka dan mereka tidak mempunyai keinginan untuk melakukan hubungan
intim dengan pasangan mereka,
KOMPLIKASI JANIN
Berdengkur semasa trimester terakhir
kehamilan biasanya disebabkan oleh pertambahan berat badan. Yang lebih
membimbangkan  adalah bahawa dengkuran ini juga disertai dengan
peningkatan risiko untuk komplikasi janin. 

SUMBER


ADA TAK TIPS UNTUK HILANGKAN MASALAH
TIDUR BERDENGKUR?
Walaupun dengan sedikit anda
mengurangkan jaringan lemak yang ada di bahagian belakang tengkuk, ternyata ia
boleh membantu mengurangkan dan boleh menghentikan dengkuran ketika anda tidur.
Menurunkan berat badan boleh dilakukan dengan cara paling mudah iaitu melakukan
senaman secara teratur serta diet sihat.
Anda yang merokok biasanya lebih mudah
tidur berdengkur.Penyempitan saluran udara berlaku disebabkan iritasi selaput
di hidung dan tengkuk.
Bersenam memainkan peranan
penting dalam menjaga kesihatan tubuh seperti bahagian lengan, kaki, perut
serta juga boleh menguatkan otot pada tengkuk.
Tidur Mengiring
Disebabkan lidah dan jaring lunak pada
mulut semakin menuju ke dalam yang menyebabkan tersumbatnya pengaliran udara
yang dihirup jika tidur dalam posisi terlentang. Jadi, cuba ubah kebiasaan
tersebut dengan posisi tidur mengiring
bagi mengatasi masalah tidur berdengkur ini.
Elakkan Hidung Agar Tidak
Tersumbat
Hidung yang tersumbat tentunya akan
menyebabkan proses penghirupan udara akan menjadi lebih sukar.Untuk mengatasi
masalah hidung tersumbat anda boleh cuba dengan menghirup wap air panas,
berkumur dengan air garam dan
menghirup bau minyak kayu putih.

SUPPLEMEN UNTUK MASALAH ISTERI YANG SUKA BERDENGKUR

VITAMIN E

Merupakan Vitamin E yang mempunyai antioksida dan membantu proses pengangkutan oksigen dalam darah. Ia mampu untuk mengatasi masalah dengkuran dengan membantu melancarkan saluran pernafasan semasa tidur. Vitamin E membolehkan hemoglobin dalam sel darah merah untuk membekalkan oksigen ke seluruh tubuh dengan lebih efisien.


OMEGA GUARD (MINYAK IKAN)



Omega guard juga baik untuk minimakan masalah dengkur anda.

Omega guard membekalkan asid lemak omega-3 EPA dan DHA dari minyak ikan terbaik di dunia.
Mngurangkan risiko penyakit jantung koronari, merendahkan kolesterol, mencegah penyakit saluran darah dan strok.

Walaupun kadang-kadang berdengkur kelihatan remeh tapi sebaiknya rawatlah sebelum terlambat. Jangan biarkan hidup anda diselubungi keletihan dan malam2 anda kehilangan kehangatannya.

VIVIX

================================================
wanita ini juga ada masalah tidur berdengkur walaupun masih muda



Segan dengan suami? Suami pun tak berdengkur, kita yang perempuan pulak yang berdengkur kuat. Jangan tunggu lama lama, cepat cepat atasi masalah dengkur anda sebelum si suami tak de mood nak tidur sebelah anda! hehe

CARA PEMBELIAN SUPPLEMEN UNTUK ISTERI KUAT BERDENGKUR



CARA 1

Anda boleh terus klik ke SET KAWAL DENGKURAN ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan
CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.
IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *