Blog

Cantik Sihat Dengan Shaklee

KAWAL SELERA MAKAN DENGAN CARA SARAPAN PAGI?

Rutin harian setiap pagi. Bangun pagi, dah start pikir apa nak makan pagi tu. Lagi lagi weekend. Dah jadi kebiasaan keluarga aku, pagi pagi makan berat. Ada jugak yang pelik, tak sakit perut ke pagi pagi dah makan berat macam nasi goreng? NASI! Tu belum abah lagi, nasi goreng tak main la. Nasi panas panas…
Read more


September 10, 2014 5

CARA KAWAL NAFSU MAKAN UNTUK BERAT BADAN IDEAL

Ramai yang nak kurus tapi tak mampu nak mengawal nafsu makan. Pantang kawan ajak keluar. Lepak pulak dekat kedai mamak. Pekena roti canai cheese, teh tarik lemak manis berkrim. Memang syok! Lagi lagi kalau kawan belanja. Memang tak ingat dunia! Kann.. Boleh ke kawal nafsu makan kalau kawan belanja makan roti canai telur cheese nih?…
Read more


September 9, 2014 0

BOLEHKAH SAYA AMBIL HERBLAX SAHAJA UNTUK KURUS?

Soalan pelanggan semalam.  Bolehkah saya ambil HERBLAX saja untuk kurus?  Jawapannya BOLEH.  TAPI.. Kena baca entry ni sampai habis baru betul betul faham.  Sebenarnya nak naik berat badan senang. Memang cukup senang. Makan donat sebiji pun boleh naik berat badan! Tapi kalau nak turunkan berat badan, memang susah buat segelintir orang. Ada yang diet sampai…
Read more


September 8, 2014 0

TIPS ELAK KURUS MENDADAK DAN KEKAL CANTIK BERTENAGA

Assalamualaikum. Kali ni nak kongsikan tentang tips elak kurus mendadak dan kekal cantik bertenaga. Kenapa kurus mendadak perlu dielakkan? Kenapa bila kurus, badan kena kekal cantik bertenaga? Actually aku memang dari azali TAK PERNAH percaya tentang ubat kurus yang dijual secara melambak lambak dekat mall ke, pasar malam ke, farmasi ke. Sebab kadang kadang ubat…
Read more


September 7, 2014 0

SAYA PILIH 3 TIPS INI UNTUK KEKAL SIHAT

Sejak consume Shaklee, saya memang jaga pemakanan. Sebab saya pernah dikelilingi oleh ahli keluarga dan kawan kawan yang menghidap bermacam macam penyakit walaupun di usia muda. Betul, penyakit itu bukan kehendak kita. Penyakit yang datang tu adalah ketentuanNya. Tapi saya sebagai hamba, hanya mampu berusaha untuk mengelak dan cuba untuk sihat. Bak kata orang, lebih…
Read more


July 18, 2014 1

PUNCA BERAT BADAN SUSAH TURUN

Assalamualaikum Pernah tak kita semua terfikir kenapa berat badan susah turun walaupun dah puas bersenam? Semua orang tahu, kalau nak turunkan berat badan, kena rajin bersenam! Tengok orang lain bersenam sampai dapat badan solid molid, kita pun nak bersenam jugak. Tapi tak ada hasil. Penat je dapat. Kenapa agak agaknya berat badan susah turun walaupun…
Read more


July 17, 2014 0

CARA BERSAHUR BAGI RASA KENYANG TANPA MENGGEMUKKAN!

Assalamualaikum Selamat berpuasa buat semua pembaca Belog Cik Aish “Hidup Sedap Macam Makan Coklat” Hehehehe. Harini punya cerita. Plan nak bangun sahur nak makan kenyang kenyang, penuh penuh isi perut, sebab takut lapar esoknya. Yela, sebab saya ibu yang breasfeed baby! Harus la lemah longlai time puasa sebab air dalam badan dah banyak bagi pada…
Read more


July 13, 2014 4

VIVIX BANTU PESAKIT KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI

Alhamdulillah!!! Rasa happy tersangat sangat untuk customer ni. Dia risau dengan keadaan mak dia yang ada bacaan kencing manis dan darah tinggi yang agak kritikal jugak la. Dia nak cuba set shaklee iaitu Omega untuk darah tinggi, GLA dan B Complex untuk kencing manis.  Tapi bila saya tanya dia keadaan mak dia dah tahap yang…
Read more


July 5, 2014 0

RAHSIA BERHENTI MEROKOK TANPA DEMAM

Assalamualaikum Selamat berpuasa semua. Rasa macam nak cubit diri sendiri sebab dah jarang update blog. Apa pun, alhamdulilah sebab nuffnang baik hati sentiasa bagi GE dekat saya. Muahhh.. XOXO. Harini rasa nak tergelak banyak banyak sebab baru selesai menonton video abang saya dekat youtube. Video panas tak berapa nak panas la. Tapi bakal mempemeskan beliau…
Read more


July 4, 2014 0