BAHAYA DIABETES KETIKA HAMIL, BERI KESAN PADA BAYI!

Cantik Sihat Dengan Shaklee

BAHAYA DIABETES KETIKA HAMIL, BERI KESAN PADA BAYI!

February 4, 2017 Uncategorized 0

Bahaya diabetes ketika hamil, beri kesan pada bayi. 

Bahaya diabetes ketika hamil bukan sahaja adalah lebih memberi kesan kepada bayi yang ditanggung. Kalau si ibu, mereka mungkin akan mengalami simptoom mudah penat, dan sesak nafas. Pantang buat kerja berat sikit mula mengah dan letih. Itu adalah simptom ibu hamil yang ada diabetes. Tapi kesan bayi sebenarnya lebih bahaya lagi iaitu bayi dlaam kandungan berisiko untuk lemas!

RISIKO BAYI LEMAS

Risiko bayi lemas dalam kandungan berpunca salah satunya daripada ibu yang ada diabetes.Bahaya kan? Kenapa bayi boleh lemas? Sekiranya paras gula dalam darah tidak dapat dikawal, gula tersebut akan menghalang pengaliran oksigen kepada bayi. Jadi risiko bayi lemas dan mati dalam kandungan adalah tinggi jika ibu tidak mengawal pemakanan mereka.


RISIKO SUKAR MELAHIRKAN – BAYI BERSAIZ BESAR

Selain tu, ibu yang ada diabetes ketika hamil, boleh memberi kesan kepada bayi apabila ingin melahirkan. Bayi yang lahir kebanyakkannya bersaiz besar melebihi 3kg! Wow bayangkan bayi sebesar 2.9kg pun dah mengah nak teran ini kan pulak kalau yang besar besar montel ni. Jadi proses kelahiran mungkin agak menyukarkan. dan jika sukar untuk bersalin normal akan ada risiko pembedahan caesaerean. Jika anda bersalin biasa pula, risiko bahu bayi tersangkut ketika kelahiran normal dan kecacatan saraf mungkin berlaku.

RISIKO BAYI JAUNDICE SELEPAS LAHIR

Risiko jaundice pun boleh dikatakan salah satu kesan kepada bayi yang lahir dari ibu yang mempunyai diabetes.

VITAMIN YANG MEMBANTU IBU MENGANDUNG YANG MEMPUNYAI DIABETES 

1. VITA-LEA

Mengandungi chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan.
Membekalkan zinc yg mampu membantu penghasilan lebih banyak insulin.
Juga mengandungi 19 multivitamin dan multimineral yg sgt baik utk ibu dan perkembangan bayi.

2. B-COMPLEX

Menukarkan glukosa berlebihan di dalam darah kepada tenaga.
Menyokong dalam proses metabolisma gula dan pembebasan tenaga kepada sel badan.
Juga membekalkan 8 jenis vitamin B termasuk asid folik yg penting utk perkembangan saraf bayi.

3. VITAMIN C

Memperbaiki toleransi glukosa di dalam darah serta kadar vitamin C yang tinggi akan merendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya jika terkumpul dengan banyak di dalam darah

4. OSTEMATRIX

Membekalkan Magnesium untuk meningkatkan kadar rembesan insulin serta mengurangkan rintangan insulin.
Ostematrix juga mengandungi 100% keperluan harian kalsium dan boleh digunakan untuk menggantikan susu yang anda ambil sepanjang kehamilan yang sangat tinggi gula.

5. ESP

Sumber makanan dengan kadar indeks glisemik yang rendah, sesuai untuk pesakit diabetes kerana ia akan memecahkan makanan lebih perlahan dan mengawal peningkatan kadar gula di dalam darah.

CARA MEMBUAT PEMBELIAN VITAMIN UNTUK IBU DIABETES

CARA 1
Anda boleh terus klik ke LINK DI BAWAH ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

VITAMIN IBU DIABETES DENGAN TWINPACK OSTEMATRIX 5% DISKAUN (PROMOSI TAMAT 28fEBRUARI 2017)

CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

IsmaLyeza

ig @almaricantikbyisma
Email: ismalizayahya86@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *